Gastenboek

17 gedachten over “Gastenboek

Voeg uw reactie toe

 1. Lieve Henriette, Wil en Paula,

  Allereerst willen wij Henriette hartelijk bedanken voor de pup. Haar professionaliteit en aanpak als fokker is dermate uitmuntend dat wij er versteld van stonden. Henriette heeft het fokken van gezonde, lieve gezinshonden duidelijk hoog in het vaandel staan. Ze laat blijken dat zij niet alleen passie heeft voor het afleveren van honden met een gouden karakter, maar ook om het ras van de Hollandse herder gezond te houden. Hierin gaat zij veel verder dan alle fokkers die wij bij onze vorige honden hebben meegemaakt.

  De hoeveelheid werk die zij hierin steekt is bewonderenswaardig. Het begint bij de teefjes die zij laat dekken, van pups af aan geeft zij deze het beste voer (volgens de barf methode, dus zo dicht mogelijk bij een natuurlijk en gevarieerd voedingspatroon met voornamelijk kwaliteitsvlees). Hierop bespaart zij absoluut niet wat betreft kosten.

  Maar ook qua training doet zij vanalles om de fysieke en mentale conditie van haar teven op topniveau te krijgen en te houden. Als een teef klaar is om gedekt te worden test zij de hormoonspiegels om te bepalen wat de beste dag is om haar te laten dekken. Ook laat zij foto’s en scans maken van alle mogelijke erfelijke ziektes om uit te sluiten dat het ras op deze manier last krijgt van hd/ed etc.

  Daarnaast stelt zij strenge eisen aan de reuen die ze haar teefjes laat dekken en is het voor haar ook van belang dat de honden niet alleen genetisch maar ook qua karakter een goede match zijn. Het is voor haar daarom ook logisch dat ze elkaar (net als in de natuur) wel moeten mogen, en dat het niet goed is om een dekking te forceren.

  Als de teef gedekt is laat ze een echo doen en dan begint het selectieproces voor mogelijke eigenaren. Want ook hierin is Henriette zorgvuldig. Ze geeft de pups niet zomaar mee aan iemand, maar ook hier wordt uitvoerig besproken of en zoja wat voor pup past bij welke persoon. Als de pups eenmaal geboren zijn slaapt Henriette bij de pups en doet zij er alles aan om ze zo vroeg mogelijk te socialiseren, bijvoorbeeld door ze naar allerlei verschillende geluiden te laten luisteren. Zij houdt de verhoudingen in haar roedel goed in de gaten en zorgt dat de oudere teven de pups niet te fel kunnen corrigeren. Ondertussen gaan er kilos vlees doorheen voor de teef om genoeg melk te produceren. Ook zorgt Henriette dat de pups op een rustig tempo gespeend worden zodat zowel moeder als pups geleidelijk kunnen wennen. Ze observeert van iedere pup het karakter en op basis daarvan wijst zij ze toe aan een gezin, zodat de kans op een goede match het grootst is. Ze adviseert om de pups niet zomaar blind te laten vaccineren, maar om te titeren zodat je zeker weet wanneer de pup een vaccinatie nodig heeft en of die is aangeslagen (en je geen nutteloze vaccinaties toedient aangezien die naast afweerstoffen ook vulstoffen bevatten die niet goed zijn voor de hond).

  Wij hebben nog niet eerder een fokker meegemaakt die met zoveel passie en liefde voor haar honden en het ras zorgde en wij zijn dan ook zeer tevreden. Wij willen haar nogmaals bedanken voor onze geweldige pup waar we waarschijnlijk nog vele jaren plezier van zullen hebben!

  Groetjes,
  Ayra en Luna

  Geliked door 1 persoon

 2. In onze zoektocht naar een nieuwe hond wisten we al vrij snel dat we wilden gaan voor een Hollandse Herder. Maar dan moet je gaan zoeken naar een geschikte fokker. Wij vonden het enorm belangrijk onze hond bij een fokker te halen waar wij voor de volle 100% achter staan. Bij de kennismaking was de klik met Henriëtte en Paula er gelijk. Vol passie en liefde vertellen ze je alles wat je moet weten over dit mooie ras. En we waren dan ook super blij dat we een plekje op de wachtlijst kregen. Je wordt bij alles op de hoogte gehouden, de dekking, echo en vanaf de geboorte is het helemaal feest. Elke dag werden we verblijd met een update over de pups. We voelden ons elke keer als we een berichtje kregen net een klein kind dat weer een cadeautje open mocht maken. Ik wens elke nieuwe eigenaar van een pup een fokker als Henriëtte. Ze zijn naast het feit dat het prachtige honden zijn ook super stabiel. In de 7 a 8 weken dat ze bij Henriëtte en haar familie zijn krijgen ze al het nodige mee. Wij hopen dat wij heel veel jaren mogen gaan genieten van onze prachtige Brave Brindle dame. En willen hierbij Henriëtte, Wil en Paula enorm bedanken!

  Geliked door 1 persoon

 3. Lieve Henriette, Wil en Paula
  Vandaag is ons Brave Brindle puppenkind precies half jaar. Tijd om jullie te laten weten hoe gelukkig wij met onze Freddie zijn. (Freddie is Ekira of the Brave Brindles.) Onze geschiedenis gaat alweer wat jaren terug. Jullie kwamen jullie Laska bij ons in Frankrijk ophalen. Daarvoor hadden wij al een aantal telefoontjes gehad. Er was gelijk een klik.. Door de jaren heen hebben wij contact gehouden.. Ik herinner me dat jij Henriette misschien wel een nestje met Laska wilde maar dat je er niet aan moest denken om met pups te blijven zitten.. En moet je nu toch meemaken: Je mag van geluk spreken als je de kans krijgt om zo;n lieve prachtige sociale vriendelijke pup te mogen ophalen. Ik bewonder je enorm. Je doet zo inmens je best om het voor elk perfect te laten zijn. Altijd beschikbaar, altijd direct met antwoorden, altijd hartelijk en zo genereus. Je bent fantastisch! De pups ontbreekt het aan niets. Ze gaan met een compleet pakket aan ervaringen naar hun nieuwe mensen. Voor Freddie liep het een klein beetje anders. Henriette en Paula kwamen Freddie bij ons brengen. Een wat oudere pup met een ‘beetje gevuld’ rugzakje. Zij was wat je noemt een heuse uitdaging. Nou, die gaan wij hier niet uit de weg. En nu is Freddie een half jaar. Freddie is een droomhond. Ze is mooi, ze is grappig, ze is heel heel snel van begrip,, ze wil zooo groot goed doen, ze is hoogknuffelig..Ze is voorzichtig.. heeft een klein beetje tijd nodig in nieuwe situaties. Ze heeft niet dat doldrieste van haar oma – de mam van Laska- als het om nieuwe mensen gaat. Freddie doet het iets rustiger en wat met reserves. Ontzettend bedankt dat jullie haar aan ons hebben toevertrouwd. Ik zeg..een match uit duizenden. Heel veel geluk met jullie honden en alle hondjes die nog geboren mogen worden met de naam of the Brave Brindles.

  Geliked door 2 people

 4. Ik ben heel blij met een pup van The Brave Brindles. Ze krijgen een reuze goede start de eerste acht weken in het nest. Henriette weet precies wat goed voor ze is. Alles gedoseerd zodat de pups vanuit zichzelf in rust kunnen opgroeien. Ze krijgen aangeboden wat op dat moment goed voor ze is. Gericht op het kunnen worden van een stabiele pup. Daarbij komt dat er alle aandacht is voor de nieuwe eigenaar en ruime tijd voor vragen en bezoekmomenten.
  Henriette, super deskundig, heeft de goede aandacht voor de juiste socialisatie. Dat was ook te merken toen ik mijn pup Esrah uit het E-nest in huis kreeg. Een pup die om kan gaan met vreemde en ook moeilijke situaties. Van daaruit is het voor de eigenaar om de socialisatie voort te zetten om het mooie stabiele van de pups van Henriette vast te houden en verder te laten groeien. Henriette weet stabiele honden te fokken, die daarna klaar zijn om in een huis en in de maatschappij te wonen en die het ongelooflijk fijn vinden te gaan ‘werken’ met de eigenaar. Dus een goede basis voor hondensport. Geweldige honden😊 Dank je wel Henriette en gezin!

  Geliked door 1 persoon

 5. Er zijn zoveel positieve dingen te zeggen over Henriëtte en de Brave Brindles kennel dat alles wat ik schrijf in mijn ogen nog te weinig lof is, maar ik ga het toch proberen..
  Henriëtte en de hele familie achter de Brave Brindles kennel zijn super gepassioneerd over het ras en natuurlijk over Laska, Akyra & Bakush en de daaruit voortkomende pups.
  Henriëtte doet alles om de beste fok match te vinden om bet ras te verbeteren waardoor er ook geweldig fijne pups uitkomen om lekker actief mee bezig te zijn en heerlijk te knuffelen.
  Het is ook zo’n fijne ervaring om vanaf dag 1 bij het nest betrokken te zijn via de appgroep en de vele foto’s en filmpjes waardoor je jouw pup echt ziet opgroeien in de eerste weken.
  Door de appgroep ben je ook in contact met de andere (toekomstige) eigenaren van de broertjes en zusjes van jouw pup en kun je met elkaar dingen overleggen.
  Daarnaast staat Henriëtte ook altijd klaar om advies aan te vragen of ze nou 1 week zijn of zoals nu mijn kleine meid 7 maanden het maakt niks uit, Henriëtte is er altijd voor advies.
  Voor mij is er geen enkele twijfel als ik nog een hond neem dan wordt het een Hollandse Herder en dan wil ik alleen maar een Brave Brindles van Henriëtte.
  Bedankt voor mijn mooie geweldige meid Deyna of the Brave Brindles !

  Geliked door 1 persoon

 6. We zijn heel blij met onze Hollandse Herder (Dax) via Henriette. Vanaf de start, toen we interesse toonden, zijn we heel zorgvuldig geïnformeerd zodat we wisten waar we aan begonnen. De betrokkenheid, liefde, bevlogenheid, professionaliteit en het geduld van Henriette vind ik bewonderenswaardig. Alle eigenaren krijgen altijd advies, zonder oordeel maar door aan te sluiten bij de situatie van de eigenaar en zijn wensen of normen. Henriette heeft veel kennis over het ras, de zorg voor de honden en de voeding. Ik kan aan alles merken dat ze fokt omdat ze wil bijdragen aan het geluk van hond en mens. Haar enthousiasme werkt voor mij aanstekelijk en ik ben heel blij dat we via haar onze hond hebben gekregen. Het gaat erg goed met Dax en we zijn inmiddels een hecht team.
  Roos Bits-Derksen

  Geliked door 1 persoon

 7. De zoektocht naar een hond is altijd een leuke bezigheid, maar ja met zoveel rassen.. waar te beginnen. Na zoeken wat mijn voorkeuren waren de keus gemaakt voor een Hollandse Herder. Vrij snel terecht gekomen bij The Brave Brindles. na de site doorgekeken en gelezen te hebben een oprecht goed gevoel bij deze fokker/kennel. Aangemeld voor informatie en op de wachtlijst gekomen. Super goeie communicatie gehad met Henriëtte in al de tijd ervoor en zelfs er na! Geweldig! Zeer flexibel en netjes verplaatst van de C lijst naar de D lijst wat door omstandigheden mbt huis kopen de pup niet haalbaar was. Gelukkig wel op de D wachtlijst gekomen en nu een zeer blije en trotse eigenaar van onze Hollander Donar of the Brave Brindles. Wat een heerlijk dier! Maar nog meer credits naar Henriëtte en familie voor de goede zorgen en voorbereidingen en de zéér plezierige kennismaking en praatjes. Zoals Robian schreef, veel contact over de drachtheid tot de uren dagen en weken tot de pups in ons eigen huis zaten. Met 10 pups was het heerlijke puppy spam en allemaal bij geweldige mensen terechtgekomen.Henriëtte is erg bedachtzaam omtrent de pups en heeft haar eigen manier, die mij overtuigd heeft om het hetzelfde te doen bij onze Donar. En in de toekomst zou ik zeker weer terugkeren naar The Brave Brindles zonder na te denken.

  Geliked door 1 persoon

 8. Na een zeer prettige eerste kennismaking, waarbij bleek dat Henriette een duidelijke doordachte eigen visie had en een zeer enthousiaste en kundige fokker leek, hebben we ons begin vorig jaar bij Henriette op de wachtlijst gezet.
  Na een tijd in spanning gezeten te hebben, bleken we na de geboorte van 10 prachtige pups in aanmerking te komen voor een van deze toppers. Wij werden constant op de hoogte gehouden van de vorderingen van moeder en kinders en mochten Henriette bombarderen met vragen. Na meerdere contactmomenten en uiteindelijk de puppytest, mochten wij Dakota bij ons verwelkomen.
  Wij zijn helemaal dol op haar en zeer tevreden over hoe de pup bij Henriette opgeleid en ondersteund is. Ook nu na 6 maanden is er nog veel contact en altijd ruime mogelijkheid tot het stellen van vragen.

  Bedankt voor ons prachtige hondenkind 🐶

  Geliked door 1 persoon

 9. 29 september 2020 is onze kleine boef; Cèrax (Rax) of The Brave Brindles geboren. Nu 4,5 maand verder is hij uitgegroeid tot een nieuwsgierige, uitdagende (in goede zin), knuffelige en ondeugende Hollander.
  Het moment dat wij te horen kregen dat wij een pupje van Wil en Henriette zouden krijgen waren wij door het dolle. Wij hebben lang gewacht omdat wij perse bij een goede fokker onze hond wilden kopen. En dat zijn ze. De pups zijn stuk voor stuk prachtig mooie lieve hondjes met natuurlijk een lekker eigenwijs karaktertje. Ze hebben een goede start gehad. Genoeg spelen, genoeg aandacht, genoeg rust en lieve volwassen honden (en natuurlijk mensen) die over hen waakte. De filmpjes die wij vrijwel elke dag kregen van Henriette maakte ons blij. De ene dag werd er een nieuw geluidje geïntroduceerd de volgende dag een speeltje etc. Rax is vooral hierdoor bijvoorbeeld zonder problemen door oud en nieuw heen gekomen. Het contact was en is ook nu nog steeds super. Daarnaast zijn wij erg blij met alle tips achter en voor de schermen die wij hebben gekregen.
  Al met al, nogmaals bedankt voor onze lieve knuffelkont en wij zouden jullie zeker aanraden als fokkers!

  Veel liefs van Etienne, Pascalle en een dikke knuffel van Rax.

  Geliked door 1 persoon

 10. Op 29 september 2020 werden we gebeld door Henriëtte, we hadden eerder contact gehad om eens langs te komen ivm een nestje Hollanders in februari/maart 2021, maar Henriëtte meldde dat we als we wilden uit het C-nest van Laska al een pup konden krijgen! Snel erna zijn we gaan kennismaken en kijken en na een eerdere mindere ervaring bij een fokker, was het bij Henriëtte & Wil een oase van (relatieve) rust, ondanks 3 volwassen honden en 11 pups. De klik was er onmiddellijk en dus konden we gaan voor een pup uit het C-nest van Laska! Vanaf dat moment werden we super op de hoogte gehouden over de ontwikkeling van de pups en konden we alle vragen stellen en zijn ook nog 3x langsgeweest, de passie voor de Hollander merkte je aan alles. Aan Henriëtte lieten we de keus voor een pup voor ons over en het werd pittig 🙂 paars: Cloé of the Brave Brindles, roepnaam Caya. Wat een goede match en wat een heerlijke hond, bij ons geplaatst vanwege wat oudere kids (16 en 18 jr). Na 2 intensieve weken van wennen aan elkaar ontstond er steeds meer een ritme. Caya is nu 4 maanden en een heerlijke sociale, lieve, waakse, leergierige pup en ze gaat de helft van de dagen met me mee naar kantoor waar ook de collega’s helemaal weg zijn van haar. Zonder Henriëtte zouden we niet zo goed uit de startblokken zijn gekomen, altijd voor je daar met advies en ondersteuning. Dank jullie wel voor alle hulp bij onze vragen en keuzes. De liefde voor de HH staat bovenaan en we kunnen TheBraveBrindles aanraden bij iedereen die serieus in een Hollander is geïnteresseerd. Tot snel zodat we in een reünie jou en de rest ook weer kunnen zien en meemaken!
  Arnold & Linda.

  Geliked door 1 persoon

 11. 29-09-2020 de geboorte van onze prachtige pup “Charlie Mack”. Ik kan mij het belletje op 30-09 nog goed herinneren. Jullie zitten erbij! Wij sprongen een gat in de lucht. Het lange wachten werd beloond en hoe…
  vanaf het eerste moment werden wij zowat dagelijks op de hoogte gehouden met foto’s en filmpjes. Toen nog niet wetende dat kleur “roze” onze hh zou worden. De focus lag dan ook iedere keer bij alle 11! Zal het die worden of nee die..
  Met 7 weken werd duidelijk welke hh wij mochten ophalen. Opslag 🥰
  Inmiddels is Charlie Mack alweer 10 weken bij ons in huis. Wat een ontzettende lieve, sociale, leergierige allemansvriend is het! Gek op kinderen, gek op struiken waar ze als een kangoeroe overheen wilt springen, gek op enkels 🙈
  Maar die ogen hè… wanneer die je doordringend aankijken is het enige wat je kan doen, heel hard lachen!
  Nog steeds hebben we erg goed contact met Henriette en Wil. Appjes, belletjes en zelf alweer twee keer afgesproken om samen te wandelen of een bakkie te doen. Charlie Mack herkent Henriette direct. Als een dolle gaat ze tekeer. Wat heerlijk dat wij zo dichtbij wonen!
  Vanaf dag 1 goed begeleid… Mensen die hun passie maar wat graag willen overdragen. Zoveel liefde voor “hun” honden.

  🐾 van jullie topper en een dikke knuffel van de rest!

  Geliked door 1 persoon

 12. Op 20-11-2020 is mijn puppy, Taako, mee naar huis gekomen (zijn volledige naam is Captain Taako of the Brave Brindles). Na twee keer langs geweest te zijn om puppies te knuffelen, en nadat de pups hun gedragstest hadden gehad, mocht ik hem dan eindelijk ophalen ❤ Taako gaat opgeleid worden tot mijn autisme hulphond, dus het was erg belangrijk dat hij een stabiel karakter zou hebben. Henriëtte heeft daarin heel fijn meegedacht, en (met behulp van de gedragstest) de pup die daar het meest geschikt voor zou zijn geselecteerd. Ik heb Taako nu zo’n 2 maanden in huis, en ik ben super blij met zijn karakter. Hij is (bijna) nergens bang van, heel baas gericht, knuffelig, en hij vind het heerlijk om te trainen/werken. Hij heeft natuurlijk nog wel veel te leren, maar het is nu al een super fijn hondje!

  Geliked door 1 persoon

 13. Hoi Wil en Henriette,

  Wat waren wij blij toen we gebeld werden met de vraag of we nog interesse hadden in een pup. Onze droom werd werkelijkheid. En op wat voor manier, wat hebben jullie de pups een liefdevolle start gegeven en ons daarbij zo fijn betrokken. Met alle filmpjes, informatie en bezoekjes hadden wij ons niet beter kunnen voorbereiden! Zo waardevol. Joep “Codi of the Brave Brindles” is nu iets meer dan 2 maandjes bij ons en wat een geweldige hond is het al. Lekker een eigen willetje, maar ook heel aanhankelijk en slim dat die is! Wij genieten enorm samen met Joep en daar willen we jullie voor bedanken!

  Tot snel een keertje! Joep komt zichzelf graag nog eens laten zien aan jullie 🙂

  Groetjes,
  Luuk, Kristy en Joep

  Geliked door 1 persoon

 14. 18 september 2019 was het zover, wij mochten Boaz of the Brave Brindles ophalen.
  Een jaar ervoor hebben wij ons georiënteerd. Via de website die ons al aansprak kwamen wij in contact met Henriëtte. Vanaf het eerste contact klikte het. Henriëtte vertelde met veel liefde en passie over haar Hollandse herders. We stonden op de wachtlijst voor een reu.
  Toen eenmaal Laska bevallen was van maar liefst 11 pups heeft ze ons met alles op de hoogte gehouden, elke dag foto’s, filmpjes en informatie over hoe het ging. Met alles werden we betrokken en goed op de hoogte gebracht van de opvoeding en socialisatie.
  Laska is ook een geweldige goede lieve moederhond.
  Eenmaal Boaz opgehaald bleef het contact en konden wij met alle vragen en opmerkingen over voeding (Barf) en opvoeding bij Henriëtte terecht. En nu Boaz inmiddels 7 maanden is staat Henriëtte nog steeds voor ons klaar met adviezen.
  Boaz heeft, door zijn goede basisopvoeding bij Henriëtte en Wil, zich kunnen ontwikkelen tot een goed gesocialiseerde hond. Boaz heeft veel vertrouwen in ons, is aanhankelijk en met de trainingen (VZH en reddingshond) zeer goed leerbaar. Zijn karakter past precies bij wat wij van een hond verwachten namelijk een hele vrije, sociale, vriendelijke en leerbare hond. Hij is zelfverzekerd, nieuwsgierig en een grote knuffelkont. De passie voor de Hollandse herder heeft Henriëtte op ons overgedragen, mede door de goede match.
  Dank je wel daarvoor.

  Harry en Sonja

  Geliked door 1 persoon

 15. Vandaag is onze mooie meid Bella of the Brave Brindles 16 weken. Een prachtig liefdevol gezinshond dat ze is, komt ook mede door de geweldige fokkers waar ze haar eerste start heeft mogen krijgen. Henriëtte en Wil hebben ons vanaf de eerste ontmoeting goeie informatie gegeven over Hollandse Herder ras. Hierdoor werden wij nog meer enthousiast, ook door de enorme kennis, passie en liefde die ze voor t ras hebben en met anderen willen delen. En die hebben jullie zeker aan ons overgedragen. Ontzettend trots zijn wij op onze meid. Vanaf dag 1 dat de Bnest is geboren, namen Henriëtte en Wil ons erin mee en nog steeds kunnen wij bij jullie aankloppen voor adviezen. Wij willen jullie ontzettend bedanken voor de tijd,liefde en voorbereidingen die in Bella is gestoken. Dank voor een mooie start van ons meissie. Ze komt uit een geweldige kennel, door jullie breidt de Hollandse Herder ras weer mooi uit. Ga vooral door met het doorgeven van jullie passie en heel veel geluk! We houden zeker contact.

  🐾 Bella of the Brave Brindles en ons 4

  Geliked door 1 persoon

 16. Lieve Wil en Henriëtte,

  Wat een geweldige mooie en lieve Hollandse herder hebben wij in huis. Echt een verrijking in ons gezin. Dat Bowie een hele liefdevolle start heeft gehad in jullie gezin, merken wij elke dag. En zo bijzonder dat jullie bij de toewijzing van de pups zo goed hebben gekeken naar wie bij wie past. Bedankt voor alle tips, nog steeds kunnen we met alle vragen bij jullie terecht, maar we zijn eigenlijk vooral aan het genieten van onze Bowie.

  Groetjes Erwin en Astrid

  Geliked door 1 persoon

 17. Lieve Wil en Henriette,

  Wat zijn we blij met onze Dexter ‘Barat of the Brave Brindles’…. (reutje donker blauw).
  Dexter is onze eerste HH. Wat een werk, maar wat krijgen we er veel voor terug!
  Mede door jullie enorme inzet in de eerste weken, krijgen de pups bij jullie een vreselijk goede start. Ook de begeleiding en het contact na het ophalen van de pup is zo fijn en wordt erg gewaardeerd! Door mijn werk kom ik bij veel (brood) fokkers maar zoals jullie de pups socialiseren en laten opgroeien heb ik nog nooit gezien. Het komt ze werkelijk aan niks te kort! Aandacht, hygiëne, goede voeding, speelgoed en met alle dingen die maar bij jullie in de tuin paste om ze aan alles te laten wennen…. 100 punten!!

  Succes met de kennel The Brave Brindles en we houden contact!!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: