Algemeen

De pups bij ons thuis
Laska is opgegroeid in ons gezin en leeft ook bij ons in huis. De bevalling en het opgroeien van de pups zal ook bij ons in huis plaatsvinden. Wij vinden het belangrijk dat de pups aan de huiselijk geluiden wennen, zodat zij hier al volledig aan gewend zijn zodra ze naar hun nieuwe eigenaren gaan.

Voeding pups
De pups worden afgespeend op vers vlees. Wij kiezen hiervoor omdat dit het dichtst bij de natuurlijke voeding van een hond komt. Zie voor meer informatie over vers vlees voeren ook bij ‘meer informatie’.

Inenten pups
Om het juiste moment van inenten te bepalen, laten wij eerst een titerbepaling uitvoeren bij alle pups. Een titerbepaling meet of er nog genoeg antilichamen in het bloed aanwezig zijn. Aan de hand van de waardes van een titerbepaling kun je zien of een enting op dat moment nodig is. Wanneer de waardes nog te hoog zijn (dus wanneer er nog antilichamen aanwezig zijn in het bloed) heeft de enting geen enkel effect, wat betekent dat de pup onnodig entstoffen binnenkrijgt. Titeren zorgt er dus voor dat je het juiste moment van inenten kunt bepalen. Zie voor meer informatie over titeren ook bij ‘meer informatie’.

Vertrek van de pups
Tussen week zeven en acht kunnen de pups in overleg worden opgehaald door hun nieuwe eigenaren. Ze zullen dan al ontwormd en gechipt zijn en zullen een eigen paspoort hebben. De chip zal worden gezet door het Raad van Beheer en zij zullen ook meteen DNA van de pups afnemen. De gegevens zullen worden opgeslagen zodat de pups altijd terug te leiden zijn naar ons en de nieuwe eigenaren.

Na vertrek van de pups
Wij vinden het erg leuk om contact te houden met de nieuwe eigenaren. Voor vragen kunt u ook altijd bij ons terecht! Verder vinden wij het ook erg belangrijk dat u cursussen gaat volgen met uw pup. Dit zal hem/haar niet alleen wat leren, het is ook erg belangrijk om zo de pup te socialiseren en kennis te laten maken met andere honden. Een Hollandse Herder houdt van uitdagingen en zal het erg leuk vinden om voor u te mogen werken! Een fijne band met uw hond zal hierdoor versterkt worden. Aangezien een Hollandse Herder erg veelzijdig is, is er voor iedereen wel een leuke sport te vinden wat zowel bij de hond als baas past.

Het belangrijkst is dat u dan van uw hond zal genieten!

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: